Terug naar overzicht
Vooruitblik Prinsjesdag Vooruitblik Prinsjesdag

Blijf op de hoogte

Vooruitblik Prinsjesdag

Over ruim een week is het zover: Op Prinsjesdag presenteert het Kabinet de beleidsvoornemens en belastingmaatregelen voor 2020. We blikken alvast vooruit.

De bijtelling voor volledig elektrische auto’s gaat per 2020 omhoog voor auto’s met een Datum Eerste Toelating vanaf 2020. De bijtelling gaat voor deze auto’s naar 8% van de catalogusprijs voor zover die niet meer is dan € 45.000. Is de catalogusprijs wel meer dan € 45.000, dan geldt over de eerste € 45.000 een bijtelling van 8% en daarboven 22%.

Per 1 juli 2020 wordt de BPM, de aanschafbelasting op nieuwe auto’s, berekend op basis van de nieuwe WLTP-methode voor de vaststelling van de CO2-uitstoot. Op Prinsjesdag wordt de nieuwe tabel bekend gemaakt en wordt duidelijk hoe de nieuwe tariefschijven eruit zullen zien. Voor volledig elektrische auto’s blijft naar verwachting een BPM-vrijstelling bestaan.

De aangiftemethode van de BPM op ingevoerde gebruikte auto’s wijzigt. Het kabinet wil vooral de controle op ingevoerde schadeauto’s verbeteren.

Vanaf 2020 wordt voor een door de zaak ter beschikking gestelde fiets een gunstige bijtellingsregeling ingevoerd. De jaarlijkse bijtelling wordt 7% van de consumentenadvies. Deze regeling voorkomt administratieve lasten omdat dan niet langer het werkelijke privégebruik bijgehouden hoeft te worden.

Eerder was al aangekondigd dat de vennootschapsbelastingtarieven omlaag gaan. Recente berichten lijken op uitstel van een deel van die verlaging te wijzen. Hiervoor zullen we de concrete voorstellen moeten afwachten. Een tariefsverlaging kan betekenen dat het voordelig kan zijn investeringen (bijvoorbeeld in elektrische auto’s of bestelauto’s) nog dit jaar te doen, zodat de investeringsaftrek tegen een hoger tarief afgetrokken kan worden.

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Nog even geduld voor de SEBA...

Nog even geduld voor de SEBA...

Lees meer
Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer
Vakantie-auto? Kijk uit!

Vakantie-auto? Kijk uit!

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls