Diensten

Trainingen - Auto en Fiscus diensten

Trainingen

AMD automotive fiscalisten verzorgt naast fiscale advisering en diverse publicaties (o.a. het boekje “Auto en fiscus” en deze website) ook trainingen over Auto en Fiscus. Uitgangspunt is maatwerk voor uw specifieke opleidingsbehoefte. Veel gevraagd is echter de algemene training “Auto en Fiscus” waarin alle autobelastingen aan de orde komen.

In een markt waar veel in beweging is, komt de nadruk meer en meer te liggen op de all round advisering van de klant. De rol van verkoper is al lang niet meer het uitsluitend adviseren over de te kiezen uitvoering en kleur of de onderhandeling over de inruilprijs. Daarom moet de verkoper een echte mobiliteitsadviseur kunnen zijn. En de tijd dat die kennis beperkt kon worden tot de sector bedrijfswagens is voorbij. Naast scholing op het punt van verkoopvaardigheden zal dan ook gefocused moeten worden op inhoudelijke adviesmogelijkheden. Vooral de autobelastingen spelen daarbij een belangrijke rol.

De ervaring leert dat verkopers een erg goede klantrelatie op kunnen bouwen door deze fiscale kennis in te brengen in het adviesgesprek.

Onderwerpen die bij zo’n training aan de orde kunnen komen:

 • Investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek
 • Afschrijving, boekwinst en herinvesteren en versneld afschrijven
 • Fiscale verschillen geel/grijs
 • Bijtelling, inclusief de eisen voor de verlaagde bijtellingscategorieën
 • Overgangsregelingen bijtelling
 • Eisen kilometeradministratie en bijzondere regelingen voor bestelauto’s
 • Aftrek van de eigen bijdrage
 • Auto privé of zakelijk?
 • Wat is BPM en hoe wordt BPM berekend?
 • CO2-grondslag van de BPM
 • Afschrijving van BPM
 • BPM-teruggaafregelingen
 • Taxi-regeling
 • Wat is BTW en hoe wordt BTW berekend?
 • Margeregeling en afzien van de margeregeling
 • Relatie tussen BPM en BTW
 • Import en export van auto’s.

In de trainingen bestaat volop de mogelijkheid om vragen die bij de aanwezigen leven in de training te verwerken. De onderwerpen bijtelling, BPM en BTW lenen zich met name voor een training voor het verkopers/adviseurs. Bij een workshop met relaties/klanten zal de nadruk liggen op de diverse mogelijkheden voor ondernemers (investeringsaftrek, afschrijving, herinvestering, lease) en op de bijtelling en de keuze voor onderneming of privé. Zo kunnen wij samen met u een training/presentatie op maat maken.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf contact op via info@autoenfiscus.nl

Neem contact op
Bezwaar- en beroepsprocedures - Auto en Fiscus diensten

Bezwaar- en beroepsprocedures

Ook voor het voeren van fiscale procedures bent u bij ons aan het juiste adres. Voor fiscale bezwaar- en beroepsprocedures is procesvertegenwoordiging door een advocaat niet verplicht en kan juist een fiscaal jurist veel toegevoegde waarde met zich meebrengen. Hebt u te maken met controles en naheffingen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken!

Neem contact op
Fiscaal advies voor uw onderneming - Auto en Fiscus diensten

Fiscaal advies voor uw onderneming

AMD automotive fiscalisten werkt voor vraagstukken die breder zijn dan de autobelastingen nauw samen met Felix Accountants & Belastingadviseurs, die u graag van dienst zijn bij uw (loon)administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. U bent er dan zeker van dat geen ‘ruis’ op de lijn ontstaat in de overdracht tussen uw fiscaal adviseur en uw accountant. Houdt u dit liever gescheiden, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Maar ’t is goed om te weten dat ook deze optie er is.

Voor een beoordeling van de mogelijkheden in uw eigen situatie, kunt u contact opnemen via 0525 654590 of per e-mail: info@autoenfiscus.nl

Neem contact op
Publicaties - Auto en Fiscus diensten

Publicaties

Uitgave “Auto en fiscus”

Het zakboekje “Auto en fiscus” is een jaarlijkse uitgave van zo’n 128 pagina’s. Hierin wordt de 100 meest gestelde vragen over de auto en de fiscus beantwoord. Door een jaarlijks nieuwe editie begin januari en de rubriek “laatste nieuws” op deze website bent u altijd verzekerd van actuele informatie.

Het is mogelijk om de uitgave “Auto en fiscus” te voorzien van een bedrijfseigen omslag. Op deze manier is deze uitgave dan ook zeer geschikt als relatiegeschenk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact met opnemen met mr. Jan Rolleman op telefoonnummer 0525 654590 of mailen naar info@autoenfiscus.nl.

Andere publicaties

In overleg met u werken wij graag mee aan uw eigen publicatie over het thema autobelastingen. Dat kan zijn in boekvorm, als e-book, brochure, relatiemagazine of anderszins. Wij wisselen daarover graag eens met u van gedachten.

Neem contact op
Fiscale advisering - Auto en Fiscus diensten

Fiscale advisering

AMD automotive fiscalisten verzorgt naast deze website, diverse publicaties (o.a. het boekje “Auto en fiscus”) en trainingen ook specifiek fiscaal advies. Onze zeer ervaren fiscalisten staan u graag terzijde bij allerhande specifieke autogerelateerde vraagstukken. Dat kan variëren van vraagstukken rondom bijtelling, MRB, btw-aftrek en bpm-vrijstellingen en andere autobelastingen tot en met bedrijfsopvolging en herstructurering.

Neem contact op

Contact

Postadres en
administratie
AMD automotive fiscalisten B.V.
Postbus 60
8080 AB Elburg
Bezoekadres
Goudplevier 123
8271 GB IJsselmuiden
info@autoenfiscus.nl
0525 - 65 45 90
linkedin mail mobile twitter xls