Terug naar overzicht
Ook nog lage bijtelling na 2020 Ook nog lage bijtelling na 2020

Blijf op de hoogte

Ook nog lage bijtelling na 2020

Op diverse websites is te lezen dat er na 2020 geen bijtellingskortingen meer zijn. De wetgeving voor de jaren na 2020 moet echter nog gemaakt worden.

De afgelopen jaren was het steeds zo dat de autobelastingen per vierjaarsperiode werden vormgegeven. Nadat de plannen voor zo’n periode in een “Autobrief” door het kabinet naar de Tweede Kamer werden gestuurd, werden de plannen dan in de wet opgenomen voor een periode van 4 jaar.

De huidige vierjaarsperiode loopt af per eind volgend jaar. De plannen voor de periode daarna zullen in de loop van 2019 gepresenteerd worden. Voor een belangrijk deel loopt dat parallel met de verdere ontwikkeling van het Klimaatakkoord. Van dat klimaatakkoord werd in december een concept gepresenteerd. Dit voorjaar volgt de verdere uitwerking. Voor de mobiliteit bevat het akkoord een groot aantal plannen, vooral ook voor elektrisch rijden. Dat sluit aan op de afspraak uit het regeerakkoord om te streven naar 100% nulemissie nieuwverkopen vanaf 2030.

Voor de bijtelling voor privégebruik van een nulemmissieauto wordt in het akkoord voorgesteld een percentage te hanteren van 8% (over een catalogusprijs van maximaal € 50.000) in 2021 en 2022. Daarna wordt dat twee jaar 10%. In 2025 gaat de bijtelling dan naar 16% en de bijtelling neemt daarna jaarlijks met één procentpunt toe, tot 20% in 2030. In deze plannen blijft er dus nog langjarig een bijtellingskorting.

Het is overigens bij de huidige wet nog steeds zo dat er een zestigmaandsperiode geldt: Ook als het percentage omhoog gaat voor nieuwe auto’s, hou je zelf het lagere percentage dat gold bij de eerste toelating van jouw auto zolang er nog geen 60 maanden verstreken zijn.

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer
Vakantie-auto? Kijk uit!

Vakantie-auto? Kijk uit!

Lees meer
Rekeningrijden: uitkomsten onderzoek Betalen Naar Gebruik

Rekeningrijden: uitkomsten onderzoek Betalen Naar Gebruik

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls