Terug naar overzicht
Aanschafsubsidie elektrische auto vanaf 1 juli 2020 Aanschafsubsidie elektrische auto vanaf 1 juli 2020

Blijf op de hoogte

Aanschafsubsidie elektrische auto vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt de aanschaf van een nieuwe elektrische auto gesubsidieerd met € 4.000, meldt RTL Nieuws op 2 februari. De bronnen van RTL Nieuws melden ook dat er voor tweedehands elektrische auto’s een aanschafsubsidie van 2000 euro komt.

Voor nieuwe elektrische auto’s gaat de subsidie gelden tot een aanschafprijs van 45.000 euro. Daarmee sluit de regeling aan op het plafond van de bijtellingskorting: De bijtelling van 8% wordt ook berekend over een catalogusprijs van maximaal € 45.000. Over het eventuele meerdere geldt een bijtelling van 22%. Belangrijk verschil is overigens wel dat het bij de subsidie waarschijnlijk zo zal zijn dat er bij een aanschafprijs boven € 45.000 geen subsidie wordt verstrekt.

Voor tweedehands elektrische auto’s gaat naar verwachting een subsidiebedrag van € 2.000 gelden. Daarbij geldt de eis dat de auto bij een autobedrijf wordt gekocht.

De subsidie is bedoeld om de aanschaf van een elektrische auto door particulieren aantrekkelijker te maken. In het Klimaatakkoord van vorig jaar was deze subsidie daarom ook al als maatregel meegenomen. Naast de subsidie profiteren particuliere kopers net als ondernemers ook van de MRB- en BPM-vrijstelling.

De subsidie zal de komende jaren worden afgebouwd als de aantallen elektrische auto’s toenemen. De exacte regels van de subsidie moeten nog worden vastgesteld. De bedragen kunnen ook nog veranderen. Daar komt later dit voorjaar meer duidelijkheid over. Ook zal er waarschijnlijk voorafgaand aan de invoering nog een internetconsultatie plaatsvinden. Wij houden je op de hoogte!

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer
Vakantie-auto? Kijk uit!

Vakantie-auto? Kijk uit!

Lees meer
Rekeningrijden: uitkomsten onderzoek Betalen Naar Gebruik

Rekeningrijden: uitkomsten onderzoek Betalen Naar Gebruik

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls