Terug naar overzicht
Staatssecretaris evalueert youngtimerregeling bijtelling Staatssecretaris evalueert youngtimerregeling bijtelling

Blijf op de hoogte

Staatssecretaris evalueert youngtimerregeling bijtelling

Onlangs berichtte RTLZ dat een youngtimer fiscaal voordeliger is dan een gebruikte elektrische auto. Daarover zijn in de Tweede Kamer vragen gesteld aan staatssecretaris Snel van Financiën. Hij komt nog voor de zomer met de uitkomsten van een uitgebreider onderzoek naar deze regeling.

De staatssecretaris gaat in zijn antwoorden allereerst in op de achtergrond van de regeling: Het fiscaal bevoordelen of “het geven van een prikkel tot het gebruik van auto’s die ouder zijn dan 15 jaar is geen doel van de regeling”, zo schrijft hij. Wel moet de bijtelling van 35% van de werkelijke waarde recht doen aan het werkelijke voordeel van het privégebruik van de auto van de zaak. Bij auto’s van 15 jaar is dat volgens hem vaak een betere basis dan het gebruikelijke forfait van 22% van de cataloguswaarde.

Snel wijst er verder op dat de regeling ook als doel heeft de bijtelling voor de zogenoemde oldtimer vast te stellen op basis van de reële waarde van de auto: Een waarde die bij de echte gerestaureerde oldtimer vele malen hoger kan zijn dan de oorspronkelijke catalogusprijs van misschien wel meer dan 30 jaar terug. De restauratiekosten zijn dan weliswaar zakelijk aftrekbaar, maar de bijtelling gaat dan ook omhoog.

Tot slot schrijft de staatssecretaris dat hij op dit moment werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheid om de youngtimerregeling aan te passen. Hij wil de uitkomsten daarvan nog voor het zomerreces aan de Tweede Kamer sturen. Mogelijk wordt daar dan ook de uitbreiding van de regeling tot jongere gebruikte elektrische auto’s in meegenomen, wat een wens is van de Tweede Kamer. Wij houden u op de hoogte!

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Nog even geduld voor de SEBA...

Nog even geduld voor de SEBA...

Lees meer
Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer
Vakantie-auto? Kijk uit!

Vakantie-auto? Kijk uit!

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls