Terug naar overzicht
Optimaliseer je investeringsaftrek door een goede timing Optimaliseer je investeringsaftrek door een goede timing

Blijf op de hoogte

Optimaliseer je investeringsaftrek door een goede timing

Als ondernemer kijk je alweer vooruit naar een nieuw jaar. Voor je begroting inventariseer je welke investeringen je gaat doen. Dat is een goed moment om ook naar je investeringsaftrek te kijken. Met een goede timing kun je soms een mooie extra aftrek realiseren.

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek geldt als je als ondernemer investeert via koop of financial lease, in bijvoorbeeld een bestelauto. Voor personenauto’s geldt deze aftrek alleen als je de auto inzet voor beroepsvervoer, bijvoorbeeld als taxi.

Het percentage kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is afhankelijk van je totale investeringsbedrag in een bepaald jaar. Als je verwacht dat je volgend jaar veel zult investeren, kan het nuttig zijn de order voor een deel van de investeringen dit jaar alvast te tekenen. Hierdoor kunnen de aftrekpercentages van de investeringsaftrek optimaal benut worden. Het tekenen van de order bepaalt namelijk de hoogte van de investeringsaftrek. Wordt de auto volgend jaar geleverd en in gebruik genomen, dan trek je die aftrekpost volgens het 2020-bedrag af in je aangifte over 2021. Aftrek in 2020 is daarbij mogelijk voor zover je hebt aanbetaald.

Voor elektrische personen- en bestelauto’s is het bovendien belangrijk dat we op dit moment nog niet weten hoe de Milieulijst 2021 eruit zal zien, terwijl er in 2020 wel milieu-investeringsaftrek mogelijk is. Voor elektrische bestelauto’s bedraagt deze 36% over maximaal 75.000 euro. Voor elektrische personenauto’s is dat 13,5% over maximaal 40.000 euro.

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Nog even geduld voor de SEBA...

Nog even geduld voor de SEBA...

Lees meer
Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer
Vakantie-auto? Kijk uit!

Vakantie-auto? Kijk uit!

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls