Terug naar overzicht
Meer nieuws over de subsidie voor de particuliere elektrische auto Meer nieuws over de subsidie voor de particuliere elektrische auto

Blijf op de hoogte

Meer nieuws over de subsidie voor de particuliere elektrische auto

Minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen heeft de conceptregeling voor de subsidie voor de particuliere elektrische auto aan de Tweede Kamer gestuurd. Tegelijkertijd is de regeling gepubliceerd op het online consultatieplatform van de rijksoverheid, zodat ook andere belangstellenden hun ideeën of opmerkingen over de regeling kunnen geven.

De regeling wordt naar verwachting in mei of begin juni definitief vastgesteld. Elektrische auto’s die vanaf dat moment gekocht of privé geleast worden, komen in aanmerking voor de subsidie. Die kan dan vanaf 1 juli aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zoals eerder al uitlekte, is het subsidiebedrag voor 2020 € 4.000 voor een nieuwe personenauto en € 2.000 voor een gebruikte elektrische auto.

De regeling is bedoeld om elektrisch rijden voor particulieren in een nieuwe of gebruikte middenklassenauto te stimuleren. Daarom komen alleen nulemissieauto’s met een cataloguswaarde tussen de € 12.000 en € 45.000 in aanmerking. Daarnaast is de minimale actieradius 120 kilometer. Hybride of plug-in hybride auto’s zijn uitgesloten van de regeling.

Na aanschaf van de auto of het begin van de lease moet de auto een paar jaar in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Bij koop is de minimale bezitsduur 3 jaar, bij lease geldt een duur van 4 jaar. Als je het leasecontract binnen vier jaar beëindigt, stopt ook de subsidie, die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald.

Om misbruik te voorkomen krijg je de subsidie alleen bij aankoop via een autobedrijf met een officiële voorraaderkenning of bij een leasecontract met een Keurmerk Private Lease van de Stichting Keurmerk Private Lease. Een particulier kan ook slechts één keer subsidie aanvragen. Omdat elektrische auto’s naar verwachting een steeds lagere aanschafprijs hebben, loopt het subsidiebedrag de komende jaren voor nieuwe auto’s terug (2022: € 3.700, 2023: € 3.350, 2024: € 2.950, 2025: € 2.550). Voor gebruikte auto’s blijft het € 2000.

Mochten er de komende tijd nog wijzigingen in de regeling optreden, dan houden wij je vanzelfsprekend via deze website op de hoogte.

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor EV's?

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor EV's?

Lees meer
Nog even geduld voor de SEBA...

Nog even geduld voor de SEBA...

Lees meer
Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls