Terug naar overzicht
Kabinet houdt vast aan afschaffing taxiregeling Kabinet houdt vast aan afschaffing taxiregeling

Blijf op de hoogte

Kabinet houdt vast aan afschaffing taxiregeling

In deze weken bespreekt de Tweede Kamer het Belastingplan 2019. In een eerste schriftelijke ronde reageert de staatssecretaris nu op vragen vanuit de Tweede Kamer. Duidelijk lijkt dat hij vast wil houden aan afschaffing van de BPM-teruggaafregeling voor taxi’s.

Het kabinet erkent dat niet alleen het gewone taxivervoer door de per 2020 geplande afschaffing van de teruggaafregeling geraakt wordt, maar het ook het doelgroepenvervoer. Ingeschat wordt dat ongeveer 36% van alle taxi’s een taxibus is en dat 15% van alle taxi’s een rolstoeltaxi(bus) is. Ook voor hen gaat de kilometerkostprijs dan omhoog. Dat geldt ook voor vrijwilligersvervoerprojecten. Het kabinet wijst er echter op dat de kostenstijging van de toekomstige keuze afhangt, en verwacht daarom geen grote kostenstijgingen. Er zijn of komen namelijk zeer zuinige of emissievrije alternatieven. Tegelijkertijd erkent het kabinet dat het verlengen van de afschrijvingsduur of import van een gebruikte auto ook mogelijk is.

Wel geldt er bij deze maatregel een overgangsregeling, waarmee nog teruggaaf mogelijk is voor investeringen in 2019.

Diverse Tweede Kamerfracties vroegen ook naar de mogelijkheid van uitstel van de aftopping van de 4%-bijtelling voor elektrische auto’s op 50.000 euro. Deze regeling gaat in per 2019. Maar komt dat niet te vroeg, zo vroegen deze fracties. Het kabinet wil echter toch vasthouden aan invoering per 2019. Het belangrijkste argument daarvoor is het willen voorkomen van overstimulering.

Beide punten komen naar verwachting in de loop van november nog terug als de Tweede Kamer de plannen mondeling behandelt. Wij houden u op de hoogte.

Vorig bericht Volgend bericht

Laatste nieuws

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor EV's?

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting voor EV's?

Lees meer
Nog even geduld voor de SEBA...

Nog even geduld voor de SEBA...

Lees meer
Auto & Verkiezingen

Auto & Verkiezingen

Lees meer
Auto & Prinsjesdag

Auto & Prinsjesdag

Lees meer
Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Privéauto gratis opladen bij de zaak? Vergeet de belasting niet!

Lees meer

Ik heb een vraag. Bel of mail mij terug.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
linkedin mail mobile twitter xls